TOČKA: 32. Prihvaćanje pokroviteljstava:
PODTOČKA: 32. Prihvaćanje pokroviteljstava:

- -OBRAZLOŽENJE- -

Predsjednik Udruge Život biraj i koordinatorica građanske inicijative „HOD ZA ŽIVOT“ obratili su se gradonačelniku Grada Zagreba sa zamolbom za prihvaćanje pokroviteljstva nad održavanjem građanske inicijative „HOD ZA ŽIVOT“.

Građansku inicijativu „HOD ZA ŽIVOT, pod geslom: ZA ŽIVOT, OBITELJ I HRVATSKU” čine brojne građanske udruge, vjerske zajednice, obitelji i pojedinci s područja Grada Zagreba, sa ciljem i namjerom da dana 21. svibnja 2016. organiziraju događaj koji bi se sastojao od tri cjeline:

1. okupljanje na Trgu kralja Tomislava s početkom u 10 sati, nakon čega bi uslijedilo
2. hodanje do Trga bana Josipa Jelačić preko Trg Josipa Jurja Strossmayera prema Zrinjevcu, te naposljetku
3. organizirani program na Trgu bana Josipa Jelačića u trajanju od 12 do 15 sati.

Suorganizator Inicijative koju je pokrenula udruga Život biraj je udruga SKAC PALMA (Studentski katolički centar Palma), te brojne druge građanske udruge, vjerske zajednice, obitelji i pojedinci s područja Grada Zagreba.
Cilj i svrha ove Inicijative je promicanje kršćanskih, moralnih i ustavnih vrijednosti koji se odnose na zaštitu prava na život, obitelj i obiteljske vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske uopće. U vremenu kada je demografski razvoj Republike Hrvatske u negativnom predznaku, kada se sve više mladih odlučuju na život izvan domovine, što negativno utječe na njen gospodarski razvoj i oporavak, smatraju da je ova Inicijativa od općeg interesa, jer građane potiče na veće sudjelovanje u društvenom i političkom životu Republike Hrvatske, potičući svijest istih o najvišim kršćanskim i ustavnim vrednotama zemlje, u svrhu boljitka u budućnosti, pri čemu se politika sagleda kao svako djelovanje za opće dobro.

Shodno navedenom donosi se Zaključak o pokroviteljstvu nad održavanjem građanske inicijative „HOD ZA ŽIVOT“, pod geslom: ZA ŽIVOT, OBITEJ I HRVATSKU, koja će se održati u Zagrebu 21. svibnja 2016.