TOČKA: 38. Prihvaćanje pokroviteljstva:
PODTOČKA: 38. Prihvaćanje pokroviteljstva:

- -OBRAZLOŽENJE- -

Udruga Hrvatsko talijanski mozaik Rim obratila se gradonačelniku Grada Zagreba sa zamolbom da bude supokrovitelj nad održavanjem internacionalnog foto natječaja „Bog Hrvatska!“- Pozdrav iz zavičaja, koji će se održati u Rimu od 28. studenoga 2015. do 1. ožujka 2016.
Udruga Hrvatsko Talijanski mozaik Rim pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici 28. studenog 2015. započinje internacionalni foto natječaj "Bog Hrvatska!" - Pozdrav iz zavičaja. Radi se o foto natječaju za djecu hrvatskih iseljenika u dobi od 8 do l6 godina. Tema natječaja su hrvatski krajolici, etnografska povijesna i kulturna baština Hrvatske. Cilj je ovog natječaja približiti najmlađe naraštaje Hrvatske dijaspore, koji putem vlastite fotografije mogu iskazati ljubav prema svom zavičaju.
Nakon zatvaranja natječaja namjera je napraviti izložbu najboljih fotografija (po izboru stručnog žirija), po mogućnosti prvo u Zagrebu, zatim u Rimu te i u ostalim gradovima.
Putem izložbe fotografija koja će uslijediti nakon održanog natječaja pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Italiji promiče se hrvatska kultura ne samo u Rimu već i na području cijele Republike Italije.
S obzirom na navedeno te dosadašnje uspješne suradnje Grada Zagreba i udruga hrvatske zajednice u Rimu, te slijedom prijateljstva između glavnih gradova Rima i Zagreba koje je definirano Izjavom o namjeri između grada Rima i grada Zagreba iz 2012. godine, prihvaća se supokroviteljstvo gradonačelnika nad održavanjem internacionalnog foto natječaja „Bog Hrvatska!“- Pozdrav iz zavičaja, a koji će se održavati u Rimu od 28. studenoga 2015. do 1. ožujka 2016.