Točka: 21.
Podtočka: b)


- -OBRAZLOŽENJE- -

Na temelju članka 20. stavka 1. Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/21 i 25/22) gradonačelnik Grada Zagreba utvrđuje konačnu listu kandidata za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija.

      Gradonačelnik Grada Zagreba donio je, 29. rujna 2022., Zaključak o raspisivanju Natječaja za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija za akademsku godinu 2022./2023. KLASA: 604-01/22-06/15, URBROJ: 251-01-02-22-2. Navedenim Zaključkom je utvrđeno da će se dodijeliti najviše 4 Stipendije studentima koji su prvi put upisali prvu godinu znanstveno-istraživačkih studija. Na Natječaj objavljen na web-stranici Grada Zagreba 30. rujna 2022., prijavila se jedna kandidatkinja. Pristiglu prijavu Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine vrednovalo je u skladu s propisanim kriterijima. Nakon završenog bodovanja Povjerenstvo je utvrdilo kako pristigla prijava ispunjava uvjete Natječaja.

      Slijedom iznesenog Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine je na svojoj 6. sjednici utvrdilo Prijedlog rang-liste pripadnika romske nacionalne manjine studenata koji su prvi put upisali prvu godinu studija za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za akademsku godinu 2022./2023. Na prijedlog rang-liste kandidata uvrštena je kandidatkinja koja je zadovoljila uvjete Natječaja. Prijedlog rang-liste pripadnika romske nacionalne manjine studenata koji su prvi put upisali prvu godinu studija bio je objavljen na web-stranici Grada Zagreba u vremenskom razdoblju od 09. siječnja do 17. siječnja 2023. Na Prijedlog rang-liste nije bilo podnesenih prigovora te je lista postala konačna 18. siječnja 2023.