Točka: 21.
Podtočka: c)


- -OBRAZLOŽENJE- -

Na temelju članka 21. stavka 1. Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine (Službeni glasnik Grada Zagreba 30/23) gradonačelnik Grada Zagreba utvrđuje konačnu listu kandidata za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija.

      Gradonačelnik Grada Zagreba donio je, 28. rujna 2023., Zaključak o raspisivanju Natječaja za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za pripadnike romske nacionalne manjine studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija za akademsku godinu 2023./2024. KLASA: 604-01/23-06/18, URBROJ: 251-01-12-23-2. Navedenim Zaključkom je utvrđeno da će se dodijeliti najviše 5 Stipendije studentima koji su prvi put upisali prvu godinu iz područja znanstvenih studija. Na Natječaj objavljen na web-stranici Grada Zagreba 02. listopada 2023., prijavio se jedan kandidat. Pristiglu prijavu Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine vrednovalo je u skladu s propisanim kriterijima. Nakon završenog bodovanja Povjerenstvo je utvrdilo kako pristigla prijava ispunjava uvjete Natječaja.

      Slijedom iznesenog Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine je na svojoj 6. sjednici utvrdilo Prijedlog rang-liste studenata koji su prvi put upisali prvu godinu studija za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2023./2024. Na prijedlog rang-liste kandidata uvršten je kandidat koji je zadovoljio uvjete Natječaja. Prijedlog rang-liste studenata koji su prvi put upisali prvu godinu studija za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine za akademsku godinu 2023./2024. bio je objavljen na internetskoj stranici Grada Zagreba u vremenskom razdoblju od 11. siječnja do 19. siječnja 2024. Na Prijedlog rang-liste nije bilo podnesenih prigovora te je lista postala konačna 22. siječnja 2024.